maandag 18 november 2019

Thema speelgoed


Tijdens ons thema "speelgoed" in de klas, speelden we met allerhande blokken: kleine blokken, grote blokken... De kleuters benoemden de kleuren vd blokken en er werden grote torens gebouwd, als die omvielen vonden ze dat heel leuk! De blokken werden ook gesorteerd op basis van kleur.
We speelden met de pop en verzorgden de pop. We reden met auto's naar elkaar, reden met een stuur op het liedje "rijden". De auto werd weggetoverd door een buis en plots... kwam de auto weer tevoorschijn.
Bij het knutselen maakten we afdrukken door te stempelen met blokken en verf op papier, door te rijden met een auto en verf op papier.
Tijdens de themadoos-activiteit werd er gevoeld met de handen in een voeldoos en toonden ze op papier welk voorwerp er in de doos werd gevoeld. Het was leuk om de doos te openen en te kijken wat erin zat. Bij het therapeutengroepje in klas werd er gewerkt rond de kleuren : sorteren, benoemen, herkennen, linken aan de voorwerpen. Er werd ook muziek gespeeld met een synthesizer: kleurenlied en werden de gekleurde voorwerpen getoond.